Sider

søndag 4. oktober 2015

SOLEDAD

Tittel: Soledad
Forfatter: Tor Arve Røssland
Forlag: Ascheoug
År utgitt: 2014


Soledad er, eller rettere sagt, var en normal 14 år gammel jente. Hennes far er spansk, og hennes mor er norsk. Faren hennes er maler, og elsker å male skyer. Dette er grunnen til at hun og faren drar på ferie til øya Utsira. Men når alle på øya forsvinner, får hun panikk. Hun har et godt overlevelsesinstinkt, og finner fint mat og det meste hun trenger. Hun er veldig mistenksom på alle som vil hjelpe henne, som hun har god grunn til, men hun er veldig bestemt på å redde de hun er glad i. En god hovedperson som tenker logisk, og står for det hun mener.

Boka starter med at Soledad våkner opp på øya, og alle andre innbyggerne er forsvunnet. Ikke et menneske er å finne. Hun er alene. Så hopper vi ti dager tilbake. Her får vi vite hva som har skjedd frem til dette. Hun dro på ferie med faren sin til øya Utsira for han ville male skyene. Ikke noe spesielt er å se, helt til faren hennes kommer løpende inn på rommet hennes og drar henne med ut. Himmelen er fylt med de spesielle perlemorskyene. De er veldig sjeldne, og sees som oftest ganske sent. De går videre med dagen sin, og alt er normalt. Men neste dag er alle forsvunnet. Alene. Hun holder seg på øya, for hun stoler ikke på båtene. Men en dag prøver hun og komme seg bort. Alt svartner for henne, og hun våkner i et hus. Men er dette de rette personene å våkne hos?

Boka var spennende fra første side. Når vi drar tilbake ti dager går det litt treigt, men tar seg opp igjen etter hvert. Hele boka i seg selv er gåtefull. Hvem vet hva som har skjedd? Ingen! Veldig irriterende egentlig. Det var noen ting jeg ikke fikk svaret på, og jeg håper inderlig at det kommer en bok to, men bra var den. Litt merkelig, men lettlest og veldig spennende. Som jeg har sagt, var det noen ting som irriterte meg. En av tingene var at ingen kunne høre på Soledad. ''Endelig kan jeg høre på ACDC igjen!'' Ja, kanskje det, men du gidder ikke høre på Soledad. Sukk, sukk.

Jeg anbefaler denne boka for de fleste. Ganske lett å lese, og den drar deg liksom videre til neste side. Som sagt tidligere, litt treg i starten, men tar igjen etter hvert. Ikke en spesielt tjukk bok, så den passer for de fleste. Veldig god bok, men vær klar til litt dårlig slutt. Vi får alle bare håpe og be at det kommer en bok to.

Lesetips fra Helene, 8B, og her finner du boktraileren: SOLEDAD!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar