Sider

fredag 23. oktober 2015

"Sjansespill"

Mye drama, men veldig bra!

Sitat fra boka:

“Da han blir kastet ut av internatskolen, har ikke pøbelen Derek Fitzpatrick annet valg enn å flytte sammen med den vimsete stemoren sin mens faren mønstrer på i marinen. Det går raskt fra ille til verre da Derek finner ut at de skal flytte hjem til barndomshjemmet hennes i Illinois. Derek teller ned dagene til han er på frifot igjen, og det siste han vil, er å bli blandet inn i familiedramaet til noen andre.

En ting vet Ashtyn Parker Ganske sikkert - folk man bryr seg om, drar sin vei uten å se seg tilbake. Et fotballstipend kan enderlig gi henne sjansen til å dra. Så hun satser alt på å vinne delstatsfinalen, helt til christen hennes, topp-quarterbacken, svikter alle ved å gå over til motstandslaget. Ashtyn trenger en ny strategi, men den krever at hun stoler på Derek - en hun bare kjenner så vidt, en som bryter alle regler. Er hun klar for å sette følelsene sine på spill for å kunne vinne alt?”

“Sjansespill” er en bok, skrevet av Simone Elkeles, den handler om fotballspilleren Ashtyn Parker, som har blitt valgt til lagkaptein, og Derek Fitzpatrick, som ble kastet ut av internatskolen han gikk på. Han ble tvunget til å bo sammen med stemora i barndomshjemmet hennes. Boka er skrevet på måte som gjør at handlingen fortelles fra både Ashtyns og Dereks synsvinkel.

Dette er ei drama og romansebok som er utrolig bra bok. Boka har en ganske fengende start, den ga meg til å ha lyst til å lese. I flere timer leste jeg i den, uten å legge merke til det. Du blir på en måte «fanget» av boka.

Hva jeg har lært av denne boka - det at kjærlighet er noen kompliserte greier enkelte ganger. Jeg anbefaler den for alle ungdommer, gutt eller jente, men jeg tror at det er flere jenter som er interessert i dette.


Anbefalt av Jenny Agnethe, 8A

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar