Sider

mandag 19. oktober 2015

I morgen, da krigen kom

Forfatter: John Marsden
Utgivelsesår: 1993
Forlag: Jevelforlaget

Boken «I morgen, da krigen kom» er en bok som handler om sju tenåringer, sju tenåringer som ville gjøre noe før ferien var over. Det disse sju tenåringene ikke vet er at den verden de kjenner skal forandres for alltid. Gruppen på sju kommer hjem og oppdager at gatene er tomme, husene tomme, ingen kjente ansikter.

Sju australske tenåringer reiser på overnattingstur i bushen. En av fem netter våkner dem av bråk fra jagerfly, tenåringene tror det bare er en militærøvelse. Etter fem dager ute, drar tenåringene tilbake til byen Wirrawee. Men foreldrene er ikke å se, og alle gater tomme, dyrene døde og et par bygninger bombet i stykker.

Det tar ikke lang tid før de skjønner at dette må de finne ut av. Når natten kommer, deler gruppen seg for å gå og sjekke resten av deres hjemby for å se om de finner svar på hva som har hendt. Ellie, Corrie og Kevin drar sammen, og det de ser er noe som skremmer dem, alle innbyggerne er satt i interneringsleir, det viser seg at en uidentifisert hær har okkupert landet.

Boken falt meg i smak og jeg anbefaler at du også leser den.
Sunniva, 8B

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar