Sider

torsdag 24. september 2015

Blodspor i Klondike

Av: Johan B. Mjønes
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2014

Leif er 16 år gammel, han har en stor drøm om å få en sensasjonell plassering i verdens hardeste hundesledeløp, Iditarod. Hans store ønske er å vinne Iditarod med hundene og at han selv er i godt behold. Leif er 16 år gammel, han er modig, utholdende og klarer fysiske anstrengelser godt. Han er også rastløs og ivrig med å få hundene til å jobbe i hundespannet. I tillegg er han vennlig og strategisk.

Leif har en hund som han er veldig glad i, Buck. Buck har vært noe av det viktigste i livet til Leif, Buck er en av hundene som er med i hundeløpet Iditarod. Leif er redd for at han skal bli fortapt i de stormfulle slettene i Alaska.

På veien til seier møter Leif på en kraftig storm og klarer nesten ikke å fortsette. Uten mat og drikke har han ingen krefter, til slutt har han ikke noe annet håp enn å ofre en av hundene, Togo. Leif og resten av hundene strever seg igjennom ødemarken, nå har de i hvert fall litt krefter. Etter som de mister krefter på nytt og det ikke er mere håp, kommer en mann ut av ødemarken og tar Leif med seg til en hytte der han får sove og slappe av.
Neste morgen våkner han opp og får mat, drikke og energi. Etter at han hadde fått frokost og næring, spurte han hvem disse to menneskene var. Det var en dame som svarte: «Jeg heter Anouck og mannen som reddet deg heter Black Crow». Han hadde blitt mye lettere siden han ikke spiste mye i ødemarken, og det samme gjaldt lederhunden, Buck. Buck er veldig utholdende og klarer å løpe lange strekninger, men etter det ble han veldig sliten og trengte å slappe av.

Sponsorene valgte å snu seg mot dem, og de sendte droner og mennesker ut for å se etter dem og drepe dem. De fikk tak i Black Crow. Leif og Anouck gjemte seg.

Dette er en bok for de som liker strategi og spenning. Jeg anbefaler boka på det sterkeste til de som liker dramatikk!


Anbefalt av Christian, 8B

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar