Sider

mandag 21. september 2015

Arrfjes

Boken jeg har lest heter Arrfjes og er skrevet av Terje Torkildsen, den er gitt ut av Samlaget i 2015.

Det er en spennende roman som handler om en norsk gutt med navnet Ejner Tveig , han er 13 år. Ejner jobbet på en norsk båt med navnet Haabet under kanonkrigen med England. Ejner er en snill gutt som setter pris på at han har en jobb, men han er redd for å havne i den engelske prisonen (fengsel). Han savner foreldrene sine.

Det hele startet på båten og at han våkner av at han er sjøsyk, men han blir bedre. De finner en mystisk båt som ligger forlatt på sjøen.  De visste at engelskmenn var langs norske-kysten , og de frykter bakhold.

De bestemmer seg for å gå om bord i engelske båten. Ejner finner båtens kaptein død. Kapteinen hadde død av kopper slik som moren hans. Han finner båtens journal og en nøkkel. Kaptein Nygaard vil at den danske styrmann Olsen og kaptein Smith (andrekaptein) skal føre den engelske båten til Kristiansand. De bestemmer seg for å gjøre det.  Kaptein Smith og Olsen tar med seg Ejner, en gutt med navn Johannes og noen flere. De finner ut at styrmann Olsen er borte.  Senere finner Ejner kisten med masse amerikanske dollar i, kaptein Smith finner ut at Ejner har funnet den. Senere våkner Ejner på en øy han vil kalle Fugleøyen, han finner skatten og den døde kaptein Smith. Han spiser fugleegg for å overleve.

Ejner finner ut at han ikke er den eneste på øyen.  Han finner et hus med en gård og sauer, han ser en unge og en mor som kommer ut av huset.  Ejner bestemmer seg for å spionere på dem. Han hører at noen gråter, han bestemmer seg får å gå inn i huset. Der finner han ungen som gråter over moren. Ejner ser at hun har død av kopper. Han graver et hull på stranden sånn at han kan begrave henne. Han ber for henne, nå må han passe på den lille engelske jenta.

Jeg synes det er en spennende bok.  Den er litt overaskende på grunn av mye død, men det er også det som gjør boka spennende.  Anbefaler ungdom å lese den, hvis de liker ei eventyraktig og dramatisk bok.  Boka er så god at når du leser den så forsvinner du inn i boka!!!


Anbefalt av Caroline i 8B

1 kommentar:

  1. Utruleg jentar, tenk at dvika kan få til å skiva noko så bra som ditta. Får tårer i augekrokane :O

    SvarSlett