Sider

onsdag 8. januar 2014

Playground


Forfatter: 50 Cent
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2012

Burton eller Butterball som han kalles i boka er en tretten år gammel gutt som bor sammen med moren sin i en forstad i ukedagene, mens han i helgene bor sammen med faren sin i New York. Butterball hater forstaden og vil heller bo sammen med faren sin, men moren tok han med til forstaden fordi at hun ville han skulle bli lege der og starte et nytt liv.

Butterball blir mobbet for vekten sin og blir derfor kalt Butterball. Ingen legger så mye merke til han, men en dag blir det forandret. Han har lenge planlagt å banke den gamle vennen hans Maurice. Han har kjøpt inn batterier som han putter i en sokk, som han skal bruke til å slå Maurice med. Han utfører det i et friminutt på skolen, midt på skolegården. Etter dette blir han mer lagt merke til, og de kule ungene på skolen gir ham oppmerksomhet. Skolen tvinger ham til å gå i terapi hos en helt fjern terapidame som heter Liz. Butterball er blitt en røffere gutt, og moren stoler ikke helt på ham lenger

Jeg synes at boka var ganske bra siden den var lett å lese og fordi jeg liker slike bøker. Starten i boka var litt kjedelig og tung å lese, men senere i boka når du kommer inn i historien blir den lettere. Jeg tror boka passer best for ungdommer i 13-14 års alderen.


Kristian 9B

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar