Sider

torsdag 30. januar 2014

Perfekt Kjemi

Boken heter Perfekt Kjemi og er av Simone Elkeles. Den ble utgitt i 2009 av Walker Publishing Company Inc med orginaltittelen Perfect Chemistry. Den norske utgaven ble utgitt av Gyldendal Forlag i barn og ungdom i 2010. Elkeles  har også laget to oppfølgere, men de er basert på de to andre Fuentes-brødrene, Carlos og Luis. 
                                      
Perfekt kjemi handler om den populære Brittany Ellis som lever det perfekte livet hun har skapt for seg selv på Fairfield High. Brittany Ellis, er en 18 år gammel jente, hun har blondt hår og blå øyne. Hun er smart, pen, omtenksom, snill og hjelpsom. Brittany ble født i en rik familie, og hun bor i et stort hus på nordsiden av Fairfield i Chicago. Faren hennes jobber i et eget firma og er sjeldent hjemme, og når han er hjemme oppfører han seg som om at han bor på et hotell. Moren er stresset og er veldig opptatt av at alt skal være feilfritt. I tilegg til en fraværende far og en litt for tilstedeværende mor, har hun en 20 år gammel storesøster med Celebral Pharese, som Brittany er veldig opptatt av å ta vare på.

Alt endres når hun i kjemitimen første skoledag blir satt sammen med Alex Fuentes. Det temperamentsfulle gjengmedlemmet fra andre siden av byen. ‘Alex’ Fuentes, en 18 år gammel gutt med ravnsvart, krøllete hår og brune øyne. Han er snill, men samtidig veldig frekk og spydig, han beskrives også som veldig kjekk. Alex ble født i Mexico, men flyttet som barn til sørsiden av Fairfield i Chicago som omtales som det dårlige strøket i Fairfield. Han har to brødre på 15 og 11 år. Faren til Alex ble drept da Alex bare var 6 år gammel. Faren var medlem i en gjeng som het Latino. Etter en stund inngår Alex et veddemål med vennene (der premien var en bil) sine som går ut på å forføre Brittany. Men etter hvert som Alex blir kjent med Brittany, oppdager han at livet hennes ikke er så perfekt som det virker. De faller for hverandre, og det som startet som et veddemål er i ferd å bli noe mye, mye mer.

Jeg syns det var en fantastisk fin bok. Den hadde en kjærlighetshistorie litt utenom det vanlige blandet med humor, og samtidig noen triste øyeblikk som man fikk tårer i øynene av. Det merkes at det er en bok for ungdom i språket som ble brukt. Jeg tror ikke den kunne blitt lest av noen yngre enn 12-13 år, siden den er litt drøy til tider og den har en del banning. Boken var veldig enkel og lese, romantisk, humoristisk og rett og slett utrolig bra.

Omtalt av Anniken, 8A

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar