Sider

søndag 26. januar 2014

Aktuell film: Boktyven

Filmen Boktyven hadde premiere 17. januar i år og ligger nå som nr. 4 på kinotoppen. I følge Cappelen Damm "bykser" Boktyven oppover på boklistene igjen.

Har du lest boka? Her er litt av Ingvild sin omtale av boka: 

Boken handler om jenta Liesel Meminger. Hun bor hos en fosterfamilie i Himmelgaten i Tyskland fordi foreldrene hennes er blitt sendt til konsentrasjonsleir, og broren hennes er død. Hun savner den ekte familien sin masse. Broren blir begravd i nærheten av jernbanen og der finner Liesel en bok. Dette er den første av mange bøker hun tar. Hun ønsker seg hele tiden nye bøker. Liesel var først veldig skeptisk til sin fosterfamilie, men ble fort veldig glad i dem, særlig i fosterfaren Hans Hubermann. Etter en stund i Himmelgaten møter Liesel gutten Rudy Steiner, som hun får et nært vennskap til. Liesel føler seg ensom ganske ofte, men søker trøst i Rudy, pappa Hans, og alle bøkene sine. Hun kunne i begynnelsen ikke lese, men hver natt øver hun og fosterfaren sin på det.

Er du ikke overbevist om at dette er ei god bok, kan du også lese Anne Berit og Victoria sine supre omtaler av boka.

Boken blir fortalt av døden selv, dette gir oss et annet perspektiv på boka og gjør den annerledes og spesiell. Handlingen i boka er rørende og gripende. Den forteller oss en fin historie om hvordan livet kunne være under 2.verdenskrig.(Victoria)


Her er en smakebit fra filmen:

Trailer 2 - Boktyven (The Book Thief) - 2013 - Filmweb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar