Sider

fredag 17. januar 2014


Darlah


- skrevet av Johan Harstad, utgitt i 2008 på Cappelen Damm.

NASA’s ledere møtes for å snakke om å sende mennesker til månen. De trenger mye penger og derfor finner de ut at det kan være en idé å sende ungdommer dit. Ungdommene som får delta skal trekkes ut gjennom et lotteri. Men det som ikke blir fortalt, er at det skjuler seg mer enn hemmelige månebaser på månen…

Mia, fra Norge, Midori fra Japan og Antoine fra Frankrike blir trukket ut blant flere millioner ungdommer. De har alle sine problemer i livet og kan trenge litt spenning. Disse tre får sjansen til å bli med til månebasen Darlah 2. Resten handlingen foregår på månen, i Stillhetens hav. Der er det øde, steinete og grått.

Mia er ei musikkglad jente som spiller i band. Hun liker egentlig ikke ukjente ting, og har en drøm om å bli en kjent artist. De tre ungdommene drar til USA for romfartstrening i flere måneder sammen med familiene deres. I juni er det take-off. Så snart de har kommet ut i verdensrommet merker de at det er noe galt, og at de er nervøse for å skulle bo på en gammel månebase. 

Når de ankommer basen, og har fått seg litt hvile, skal de holde en pressekonferanse. Akkurat når de skal svare på et spørsmål, går strømmen. To ingeniører dør i forsøket på å ordne strømforsyning igjen. Mange skremmende og uforklarlige hendelser inntreffer etter dette ...

Denne boka er en veldig god kombinasjon av Sci-Fi og Horror. Forfatteren bruker ekte hendelser fra romfartens historie. Jeg tror bildene i boka var ekte bilder fra månen, og de passet til teksten. Jeg synes boka bruker et språk som burde være forståelig for ungdom (14-18 år). Jeg vil anbefale boken for folk som liker skrekk. Den delen som kan oppfattes som skummel, kommer et stykke ut i boka. Hvis du ikke er tålmodig, så er kanskje ikke dette den ideelle boken. Boka passer godt for Sci-Fi fans.  

Anbefalt av Sigurd C.

___________________________


Og her er Johannes, 9A, si anbefaling av boka:

Jeg synes boka er kjempebra. Kapitlene er passe lange, og spenningsoppbygningen er bra. Veldig gode skildringer i historien, spesielt på månen. Det gjør slik at man nesten kan se alt for seg til enhver tid. Jeg synes boka passer best for ungdommer 13-16 år. Jeg vil absolutt anbefale den for andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar