Sider

søndag 9. februar 2014

Erebos


Erebos er skrevet av forfatteren Ursula Poznanski og utgitt av Cappelen Damm i 2012. Boken er oversatt av Henning Hagerup.

Hovedpersonen i boka er Nick Dunmore, en gutt fra London med halvlangt hår, som etter å ha observert at mange av vennene sine stadig blir mer fraværende og forandrer seg, han mottar et piratkopiert spill som kalles Erebos. Før han kan få spillet, må han love å aldri snakke om det med noen, eller si hvem han fikk det fra. Han må ganske enkelt holde hemmelig hva det er, hvor han fikk det fra og hvem han er i spillet.

Erebos er et svært realistisk spill med mange regler som Nick godtar uten å tenke seg om, og etter hvert begynner Nick å slite med å skille mellom spillet og virkeligheten. Han føler at karakterer fra spiller ''følger med på'' han i virkeligheten også. Nick finner ut at meningen med spillet er å plukke ut 5 stykker som skal sloss mot hovedfienden i spillet, Ortolan.


I boken følger vi delvis spillkarakteren til Nick, Sarius, og Nick i det virkelige livet. Rundt han blir flere og flere elever på skolen mer og mer slitne, og spillet sprer seg stadig. 

I begynnelsen syntes jeg ikke handlingen var særlig realistisk. Hvordan et spill kunne overvåke deg eller skaffe ting fra den virkelige verden, var noen av tingene som fikk meg til å bli litt skeptisk. Men mot slutten av boken begynte ting å gi mening, og jeg likte hvordan de lot meg undre meg gjennom hele nesten boken på hvordan det kunne gå til at et spill var så intelligent, og at de til slutt klarte å sannsynliggjøre at spillet kunne vært såpass intelligent.


Jeg tror forfatteren prøver å fortelle litt om spilleavhengighet, i og med at dette er et ganske utbredt problem i dag. Nick ble jo stadig mer avhengig av spillet, og det gikk utover hobbyer, skole og hans forhold til venner. Jeg tror det er litt det som også skjer når du blir avhengig av et spill i virkeligheten. Jeg synes definitivt boken var en ''page turner'', og holdt stort sett spenningen godt. Den hadde et par litt svakere deler, som ikke var like spennende, men det er definitivt en bok jeg ville anbefalt til ungdommer på min egen alder som er litt interessert i dataspill og slikt.


Hilde, 9B


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar