Sider

tirsdag 17. desember 2013



Sammen skal vi holde himmelen

- av Ellen Fjelstad
Schibsted, 2013


Luka er ei jente som kler seg mye i svart, har mørke øyne og litt goth stil. Hun er smart, utholdende, rastløs og dristig. Hun er en kjærlig og god venn . Hun setter pris på Gard, og er glad for at Gard er sammen med henne. Luka pleier å male mye og prater mye. Hun savner livet på gården og liker ikke byen så mye. Hun trenger en å være glad i og å ha en som er glad i henne, kanskje Luka.

Handlingen skjer hovedsakelig i Oslo-området. Handlinga finner sted omkring i 2012 / 2013. Plottet til boka er ei jente som er dypt nede, lei seg og passer ikke helt inn. Hun møter en gutt og da føler hun plutselig at hun passer inn, noen er glad i henne.

Gard og Luka møtes i et motorsykkelkrasj, de blir gode venner etter dette. Luka skal stille ut malerier i ei utstilling, men har ingen ideer. Luka bestemmer seg for å flytte ut av sin lille studentbolig og flytter inn til Gard. Gards band øver også i denne boligen. Luka og Gard blir sammen og de har det veldig bra i lag helt til at Gard begynner å bli litt fjern. Plutselig kommer Gard med en konvolutt til Luka, hun åpner den, og tror ikke det hun ser.

Det viktigste i boka er kanskje det som står i den konvolutten. Handlingen er ikke akkurat den mest realistiske i hele verden, men den er ganske realistisk.

Dette var en veldig bra bok. I boka får vi se livet ifra Lukas perspektiv og ifra Gards perspektiv, og får et innblikk i tankene deres. Slik lever du deg lettere inn i livet deres.

Denne boka passer for de fleste. JA! Denne boka vil jeg anbefale på det sterkeste, ei super bok.

Sander 9A

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar