Sider

fredag 9. november 2012

To magiske bøker!

Jeg er akkurat ferdig med å lese "Mørkemanaren" (A. Rydland) og "Salomos ring" (J. Stroud), her er litt om de to bøkene:

Salomos ring:
Året er 960 f.Kr. og Bartimeus er i tjeneste hos en av trollmennene til kong Salomo i Jerusalem. Kong Salomo styrer riket sitt gjennom en allmektig ring, men alt er ikke slik det ser ut til å være.
Det blir vanskelig for Bartimeus når han møter Asmira. Hun er sendt på et oppdrag for dronningen av Saba, og han blir blandet inn i dilemmaer med både Afritter, Marider og noen med enda større krefter.

Dette er en veldig spennende bok som annbefales alle; både gutter og jenter. Det er den fjerde boka om djinnen Bartimeus. Boka hører ikke med i triologien som kom først, så du trenger ikke lese de andre tre for å lese denne boken. Boka er på nesten 450 sider, men er ikke så tunglest. 
Mørkemanaren:
Koll skal tilbake til Kervad etter å ha vore i drakehola ei stund, men i Kervad skjer det rare ting. Det er komme nye folk dit som har tenkt å busetje seg, men dei har med seg over førti soldatar og kapteinen er ein tåkeveteran. I tillegg har skodda lagt seg over landsbyen med alle beista det bringar med seg.
Saman med Faria dotter til smeden, tar han kampen opp mot mørket som truar, men kanskje er ikkje eingong Nordavinden nok til å stå imot…

Dette er tredje-boka i serien om Drakeguten. Boka er på 350 sider, og ho er skriven på nynorsk. Boka er kanskje ikkje så alt for spanande i starten, men det endrar seg fort. Ho er absolutt verdt å lese, anbefales alle som er glad i magi!
Gode bøker anbefalt av Frida
 

1 kommentar:

  1. Ser ut som to spennende bøker, er de to første bøkene i serien om Drakegutten like gode?

    SvarSlett