Sider

onsdag 27. april 2016

... og hun dreper demoner i høyhælte sko.


Cassandra Clare

The Mortal Instruments (Skyggejegerne)


Cassandra Clare, født 27. juli 1973, er kvinnen som har skapt Skyggejegerne. Hun fikk ideer om en hemmelig verden av demondrepere som brukte spesielle merker, runer, for beskyttelse da hun var på en tatoveringssjappe. Denne ideen kom til live i Skyggeverdenen, hvor verden blir beskyttet mot demoner av Skyggejegere, en rase som er halvt menneske, halvt engel.

Om serien:

Clary Fray bor i New York sammen med sin mor. Hun er lav, har ild-rødt hår og øyne grønne som gresset. Når hun plutselig begynner å tegne noen merker, merker hun ikke aner hva er eller betyr, kommer hemmeligheter frem, og hele hennes verden blir snudd på hodet.
Clary og hennes bestevenn Simon Lewis drar på en nattklubb for å feire bursdagen hennes. Dette blir en helt annen opplevelse enn hun hadde trodd. Her blir hun vitne til et mord begått av tre personer dekket i akkurat de merkene hun har tegnet. Hun er også den eneste som kan se dem. Hennes mor blir kidnappet, men ikke bare av hvem som helst. Av en skikkelse med navnet Valentine. Clary blir dratt inn i en helt ny verden, en verden hun trodde bare fantes i bøker og film. De tre personene hun vitnet drepe noen, er faktisk Skyggejegere, en rase halvt engel, halvt menneske. De beskytter menneskeverden fra demoner, vampyrer og varulver. Disse hjelper henne i kampen for å finne moren sin, og kjempe mot denne Valentine.
Clary blir jo kjent med tre nye personer, de blir alle hovedkarakterer og er med i hele serien. De tre skyggejegerne er Jace Wayland, Alec Lightwood og Isabelle Lightwood. Alec og Isabelle er i slekt med blod, mens Jace ble adoptert inn i Lightwood familien da han var 10 år. De bor alle tre i New York Instittutet, som Lightwood familien har ansvar for. Det er andre Instittutt over hele verden, som andre Skyggejeger familier har ansvar for. Jace, han er en 17 år gammel Skyggejeger. Den såkalt beste skyggejegeren av for sin alder. Hans sarkastiske utsagn er en av tingene som gir det humoristiske preget til serien. Han ble oppdratt på at ‘’kjærlighet ødelegger’’, så hans arrogante og selvopptatte personlighet er en stor del av hans karakterutvikling. Alec, en 18 år gammel skyggejeger. En kald, innelukket gutt, som viser lite følelser for andre enn Jace og sin søster. Han har hemmeligheter om seg selv, ting han ikke vil at noen skal finne ut. I starten likte jeg han ikke, han var ingen jeg kunne føle for. Det er og grunnen til at jeg elsker hans karakter. Hans utvikling utover de seks bøkene er gjort så bra, hans forandringer og det at han endelig aksepterer seg selv og sine følelser. Isabelle, en 17 år gammel skyggejeger. En av favoritt karakterene mine i serien. Hun er en så sterk karakter, og hun dreper demoner i høyhælte sko. Hennes kjærlighet for sine brødre er sterk, men grunnet hemmeligheter hun vet har hun vansker for å stole på folk. I starten er hun som sine brødre, arrogant og kald. Også som sine brødre, forandrer hun seg og utvikler seg mye som person.

Adaptasjoner:

Filmen:
I 2010 kom Screen Gems med nyheten om at de skulle lage film av City of Bones. I hovedrollene hadde vi Lily Collins som Clary og Jamie Campbell Bower som Jace. Den kom ut 23. august 2013, med tittelen The Mortal Instruments: City of Bones.
Allerede i mai 2013 var det avklart at det skulle komme en oppfølger. Filmingen skulle starte i september 2013, men med dårlig kritikk og lite inntekt ble det ikke noe av.
Lily Collins
Jamie Campbell Bower
Serien:

I 2014 meddelte Constantin at de skulle lage en tv adaptasjon av The Mortal Instruments. Hele sesong 1 har nå gått på tv (i Amerika) men alle episodene ligger på Netflix. I rollene har vi Katherine McNamara som Clary og Dominic Sherwood som Jace. Serien har blitt kalt Shadowhunters, og neste sesong kommer i 2017. 

Dominic Sherwood
Katherine McNamara
Andre serier/bøker:
The Infernal Devices triologien. Er enda ikke kommet på norsk.
The Dark Artifices triologien. Bok en er ute på engelsk.
Magisteriet serien. Skrives med hennes venninne Holly Black.
The Last Hours triologien. Er ikke utgitt.

The Wicked Powers triologien. Er ikke utgitt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar