Sider

fredag 12. september 2014

DØD MANNS KISTE

 

 

Boka Død manns kiste er skrevet av Johan B. Mjønes. Boka ble utgitt i 2013 av Aschehoug.
 
Paul er sterk, modig og tøff. Leif er det motsatte av Paul, men han tenker mer før han gjør ting. Begge guttene setter pris på å få lov til å jobbe hos tanten og onkelen, fordi når de er ferdig får de låne alt dykkerutstyret som er på folkehøyskolen. Det er onkelen og tanta som eier det. De er redde for at de skal få for mye jobb, sånn at de ikke kan få dykket. Guttene ønsker å få vite mer om Mistfjorden, de vil også bli bedre kjent med jentene som leverer post.

Begynnelsen og slutten er skrevet som en dagbok. Dagboknotatene er datert 26. mai 1940. Hoveddelen av boka skjer i nåtid. 
Guttene dykker etter muslinger og de finner et skip. Boka baserer seg på dette funnet, og alt fra politi til innbrudd er med i denne boka.
Død manns kiste er spennende og litt skummel. Du skjønner ikke bokas handling før du nesten er ferdig med den. Du tror du skjønner handlingen i boka på de første sidene, men det gjør du ikke.
Boka tar deg med ut på en actionfylt tur på havet. Boka anbefales gutter og jenter i alderen 13 – 15 år, gutter og jenter som både liker mysterier og spenning.

Sigurd 10A
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar